Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - اردبیل|کبری عزیزی: در سال‌های نه چندان دور مردم به یاد دارند که برای ارتباط با دیگران باید به دنبال کیوسک‌های مخابرات می‌گشتند و شاید ساعت‌ها برای یک تماس اضطراری در صف می‌ایستادند. 

کم‌تر کسی را سراغ داشتیم که در منزل تلفن داشته باشد و یا شاید در محله‌ای یک تلفن وجود داشت که تمام همسایه‌ها مجبور به استفاده از آن بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در سال‌های اخیر شاهد توسعه تکنولوژی ارتباطات و رشد وسایل ارتباط جمعی در کشور هستیم.

تکنولوژی که باعث شد تا کیوسک‌های تلفن همگانی به نوستالژی تبدیل شود. چه خوب است که با کمک همین پیشرفت‌های فناوری می‌توان در عرض صدم ثانیه با جای جای دنیا در ارتباط بود. به راستی که تکنولوژی و پیشرفت چقدر زندگی را برای ما آسان و دلچسب کرده است.

پیشرفت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کشور بسیار چشم‌گیر است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود تمام تحریم‌ها موفقیت‌های چشمگیری در حوزه ارتباطات و فناوری به دست آمد.

به‌طوری‌که حالا طراحی و ساخت تجهیزات دیجیتال هم در داخل کشور انجام می‌شود و این نشان از آن دارد که کشور ایران در کنار استقلال سیاسی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آورده به استقلال، قدرت و توانمندی در حوزه فناوری نیز رسیده است.

 

تلاش جهادگران و مهندسان انقلابی در گذر ۴۳ سال باعث شده تا ایران در صنعت فناوری و ارتباطات در جهان حرفی برای گفتن داشته باشد. پیشرفت مخابرات تنها به توسعه تلفن ثابت ختم نشده، بلکه در کنار گسترش تلفن همراه، بحث اینترنت، گسترش فیبر نوری و سامانه‌های مختلف نیز در کشور توسعه یافته است. ایران برای اولین بار ماهواره امید را در ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ به فضا پرتاب کرد.

بر اساس آمارها در سال  ۱۳۵۷ تعداد ۸۰۵ هزار خط تلفن در کشور وجود داشت و ضریب نفوذ تلفن( تعداد به ازای ۱۰۰ نفر جمعیت) برابر ۲.۳۴ درصد بوده است که در حال حاضر طبق آخرین آمار منتشر شده، ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور به  ۳۴.۴۲ درصد رسیده که بیش از ۳۸ میلیون خط منصوبه و ۲۹ میلیون خط دایری را شامل می‌شود.

استان اردبیل نیز همچون دیگر استان‌ها قبل از انقلاب اسلامی در این زمینه وضعیت قابل قبولی نداشت تا جایی که تا قبل از انقلاب در استان اردبیل ۴ هزار و ۸۵۰ شماره تلفن ثابت مشغول به‌کار بوده است، اما خوشبختانه با تلاش همه‌ جانبه مسؤولان و متخصصان داخلی، این تعداد در سال‌جاری به بالای ۴۲۵ هزار مشترک رسیده است. برای کسب اطلاعات بیشتر گفت‌وگویی با مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل انجام دادیم.

 

یک میلیون و ۴۶۸  هزار مشترک تلفن همراه در استان اردبیل/ ۵۳۷ روستا زیر پوشس همراه اول

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل اظهار کرد: در بحث تلفن همراه، خوشبختانه امروز از مرز یک میلیون و ۴۶۸ هزار و ۳۹۷ شماره تلفن همراه نیز گذشته است و ضریب نفوذ تلفن همراه به ۱۱۸ درصد رسیده  است.

ضریب نفوذ تلفن همراه در استان اردبیل به ۱۱۸ درصد رسیده  است.

 

بهمن اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در سطح استان اردبیل، ۹۷ هزار و ۴۷۶ پورت adsl_vdsl  مشغول به کار است ادامه داد: واگذاری FTTH به ۲ هزار و ۴۹۱ پورت رسیده و همچنین پیش‌تر کل پهنای باند ورودی مخابرات استان اردبیل پنج مگابیت بود که امروز این رقم به ۳۰ مگابیت رسیده و بستر تا ۴۰ مگابیت نیز آماده سرویس‌دهی است و از این رو می‌توان گفت که در این مدت نزدیک به ۶ برابر زیرساخت ایجاد شده و خدمات توسعه یافته است.

وی با بیان اینکه تعداد کل سایت‌های بی.‌تی.‌اس در استان اردبیل از صفر سایت به ۶۰۸ سایت ارتقا یافته، بیان کرد: علاوه بر آن برای رفع مشکلات عدم آنتن‌دهی تلفن همراه، احداث ۳۱ سایت از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده که احداث این سایت‌ها در اقصی نقاط استان ادامه دارد. در استان، ۳۴۷ سایت دیتای همراه اول 3G  و ۵۰۷ دیتای همراه اول 4G فعال است.

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل به تعداد مشترکین تلفن ثابت اشاره کرد و گفت: تمام تلاش ما سرویس‌دهی بهتر و با کیفیت به هم‌ استانی‌ها است و این سرویس‌دهی همچنان ادامه دارد. در سال‌جاری هشت‌هزار و ۱۰۸ پورت تلفن ثابت به مشترکین واگذار شد و حال مجموع مشترکین تلفن ثابت در استان  به ۴۲۵ هزار و ۹۱۱ مشترک با ضریب نفوذ ۳۳/۴ درصد رسیده است.

مجموع مشترکین تلفن ثابت در استان اردبیل  به ۴۲۵ هزار و ۹۱۱ مشترک با ضریب نفوذ ۳۳/۴ درصد رسیده است.

 

به گفته وی تلاش برای مرتفع کردن مشکلات روستاها ادامه دارد و ۵۳۷ روستای اردبیل تحت پوشش همراه اول است‌.  ۵۳۹ روستا اینترنت پرسرعت و یک‌هزار و ۶۴۹ روستاها هم اینترنت تلفن خانگی برخوردار هستند‌.

فعالیت شرکت مخابرات در اوج تحریم‌ها

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه شرکت مخابرات با شعار مشتری محور بودن با عنوان یک سازمان بالنده همیشه در کنار مشتریان خود است، افزود: این شرکت با وجود تحریم‌های ظالمانه و نوسان‌های قیمتی در بازار جزو مظلوم‌ترین دستگاه‌ها بوده است.

وی ادامه داد: قیمت تمام شده اجناس و کالاهای پشتیبانی مورد نیاز برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای شرکت مخابرات در این مدت افزایش قابل توجهی یافته است و باید بگوییم زیرساخت‌هایی که باید امروز در نقاط مختلف از جمله روستاها تامین می‌شد، تحت تاثیر شدید درآمدهای شرکت مخابرات قرار گرفته، ولی با وجود همه این مشکلات شرکت مخابرات استان اردبیل توانسته موفقیت قابل توجهی را کسب کند.

وی اذعان کرد: به رغم تمام مشکلات از جمله تحریم و افزایش چندبرابری قیمت‌ها، اصلاح و تغییر تعرفه‌ای به‌ویژه در بحث تلفن ثابت از سال ۸۲ تاکنون نداشتیم؛ با این حال در سه سال گذشته تلاش شد تا از بحث توسعه عقب نمانیم اما زیرساخت‌های شهری و روستایی تحت تاثیر درآمدهای شرکت مخابرات بوده است.

 

مشترکین فیبرنوری در اردبیل به ۲ هزار مشترک رسید

مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل به اجرا و توسعه فیبر نوری در سطح استان اردبیل همزمان با کشور اشاره کرد و گفت: اجرا و گسترش فیبر نوری موجب بهبود سرعت و کیفیت اینترنت در مناطق می‌شود و در این بخش، استان اردبیل تاکنون عملکرد خوبی را از خود به جای گذشته است. به‌طوری که با وجود تمام کمبودها، در سطح استان اردبیل حتی مناطق مرزی و روستاهای دورافتاده هم فیبر نوری اجرا شده است.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر مشترکین فیبرنوری در استان اردبیل به بالای  ۲هزار مشترک رسیده، اضافه کرد: توسعه فیبر نوری همچنان در دستور کار شرکت مخابرات استان اردبیل قرار دارد و در همین راستا سال گذشته ۴۰۰ کیلومتر  و از اول سال‌جاری ۲۱۰ کیلومتر توسعه فیبرنوری در مناطق شهری و روستایی استان داشتیم در مجموع در استان ۵ هزار و ۷۲۳ کیلومتر فیبرنوری اجرا شده است.

وی به اهمیت توسعه ارتباطات در عصر کنونی اشاره کرد و گفت:  رشد و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و یا به نوعی بستر‌های الکترونیکی ایجاد شده در جوامع بسیار مهم و ضروری استریال چرا که با رشد در این حوزه می‌توان قدرت خود را به جهان نشان داد.

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل ادامه داد: امروزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات به ضرورت تبدیل شده؛ به طوری که حتی اگر به نقاط دور دست روستایی هم برویم، سه خواسته مهم آن‌ها آب، راه و اینترنت است چرا که زندگی با خدمات الکترونیکی و اینترنت عجین شده و با وجود همه ناملایماتی‌ها و کمبودها نمی‌توان از این موضوع غافل شد.

 

مصرف ۱۸۰ ترابایت اینترنت روزانه در اردبیل

اسماعیل‌زاده افزود: در تمامی سال‌ها و به‌خصوص با شیوع ویروس کرونا، شرکت مخابرات ایران در اردبیل تمام تلاش خود را انجام داده تا مشکلی در حوزه اینترنت شهروندان ایجاد نشود، چرا که تنها راه تداوم فعالیت روزانه مردم از نظر اشتغال و آموزش مرتبط با بسترهای مخابراتی است.

وی یادآور شد: اگرچه به دلیل نبود سرمایه و نقدینگی برای شبکه‌ای که به‌طور مداوم نیاز به نوسازی و بازسازی دارد، مشکلات و ایرادهایی وجود داشته، ولی اصل تمرکز بر ارائه خدمات به مردم بوده و تلاش شده تا نگذاریم مردم مشکلات را احساس کنند.

مدیرعامل شرکت مخابرات استان اردبیل بیان کرد: با وجود همه مشکلات و کاستی‌ها بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال‌های گذشته در جامعه دچار تحولات شگرف و منشا خیر و برکت برای مردم شده است که سرعت و حجم کنونی مبادله اطلاعات نشان دهنده آن است.

به گفته وی، در اوایل دهه ۸۰ مصرف اینترنت در استان اردبیل حدود ۱۵ ترابایت بوده اما در حال حاضر نزدیک به ۱۸۰  ترابایت مصرف روزانه مردم است.

 

پوشش ۱۰۰ درصدی شبکه تلفن همراه و اینترنت پرسرعت روستاها تا پایان ۱۴۰۱

اما بحث پوشش اینترنتی و شبکه تلفن همراه در روستاها جزو یکی از مهم‌ترین دستاوردها بوده و در این خصوص بهروز رزمی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه باید تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش شبکه تلفن همراه و اینترنت پرسرعت قرار بگیرند گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش تلفن همراه و ۸۰ درصد این روستاها تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار دارند.

رزمی وضعیت روستاهای اردبیل را در مقایسه با سایر استان‌ها مطلوب دانست و اضافه کرد: در نظر داریم تا پایان سال ۱۴۰۱ تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به پوشش  صد در صدی شبکه تلفن همراه و اینترنت پرسرعت برسانیم.

وی ادامه داد: طی سه سال اخیر تهمیدات قابل قبولی را در بحث زیرساخت‌های ارتباطی از جمله سرعت اینترنت، فیبرنوری و پهنای باند انجام یافته و بخش عظیمی از مشکلات حوزه ارتباطات و فناوری رفع شده است. در عین حال با وجود تمام تلاش و اقدامات انجام گرفته قطعا مشکلاتی هم وجود دارد که مردم می‌توانند موانع و مشکلات را به سامانه ۱۹۵ اطلاع دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس اسناد و شواهد موجود پیش از انقلاب اسلامی حوزه صنعت فناوری ارتباطات در کشور وجود نداشت و تکنولوژی به صورت ۱۰۰ درصدی از دیگر کشورهای دنیا وارد ایران می‌شد. پس از انقلاب تلاش جهادگرانه مهندسان و جوانان انقلابی در گذر عمر چهل ساله انقلاب اسلامی سبب شد تا امروز بتوانیم در سطح جهانی در صنعت فناوری ارتباطات حرفی برای گفتن داشته باشیم.

اما در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحریم‌های ناجوانمردانه در حوزه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و علوم مختلف از سوی دشمنان اعمال شد تا شاید بتوانند توسعه و پیشرفت را از ایران اسلامی بگیرند. اما جوانان این مرزو بوم نشان دادند که با اراده پولادین آنها دشمن نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.

در حال حاضر تمامی موفقیت‌ها و پیشرفت‌ها را مدیون مردان و زنان و جوانی هستیم که تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کردند و ایران را هم‌پای ابرقدرت‌های جهان پیش بردند تا امروز در تمامی عرصه‌ها همچون پزشکی، درمان، فناوری، علمی و ... در جهان جزو کشورهای برتر باشیم.

انتهای پیام/۳۴۶۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: مخابرات آنتن دهی تلفن همراه فناوری اطلاعات اینترنت تلفن همراه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل استان اردبیل شبکه تلفن همراه اینترنت پرسرعت ضریب نفوذ تلفن انقلاب اسلامی اسماعیل زاده تلفن همراه حال حاضر هزار مشترک درصد رسیده همراه اول تلفن ثابت فیبر نوری تحت پوشش تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه

ایتنا - در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد شد.
طبق اعلام گمرک، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در فروردین امسال ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بود.

براین اساس، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد شد.

گفتنی است؛ آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی است.

دیگر خبرها

  • تداوم پیشتازی همراه اول در جذب مشترکان
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل