Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ بعد از گذشت چهل سال از به بار نشستن درخت انقلاب پیشرفت هایی در حوزه مخابرات به دست آمده است که قابل قیاس با شرایط قبل از انقلاب نیست.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تلفن به عنوان یکی از ابزارهای ارتباطی بعد از نامه و تلگراف بود که در انحصار طبقه خاصی از جامعه که اغلب اطرافیان و وابستگان دربار و افراد خاص بود و عوام در دسترسی به این نعمت در محدودیت قرار داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این دوران صنعتی به نام ارتباطات و فناوری های اطلاعاتی وجود نداشت و در حوزه مخابرات و خطوط ارتباط تلفن نیز تعداد شهرها و روستاهای دارای ارتباط و خط تلفن ثابت خانگی بسیار اندک بود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رشد و توسعه در تمامی زمینه های علمی آموزشی پزشکی و فناوری ارتباطی و اطلاعاتی و بخش های دیگر سرعت گرفت تا کشور از عقب ماندگی هایی که به واسطه حکومت نظام طاغوتی به آن دچار شده بود رهایی یابد یکی از بخش هایی که همسو با دیگر حوزه ها گسترش روز افزون یافت حوزه مخابرات بود.

از زمان آمدن تلفن ثابت به ایران یعنی در سال ۱۲۶۹ هجری شمسی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ فقط ۸۰۵ هزار خط تلفن در کشور دایر بود که اغلب این خطوط در شهر ها بود و روستاها تقریبا از این نعمت کاملا محروم بودند‌.

مردمی که روزگاری داشتن تلفن به آرزویی دست نیافتنی برای آنها تبدیل شده بود اکنون انتظار افزایش پهنای باند و اینترنت پرسرعت را دارند،  به برکت انقلاب و با تلاش شبانه روزی متخصصان پرورش یافته در دامان انقلاب این آرزوها و خواست ها تحقق یافته است.

در استان اردبیل نیز وضع چندان مطلوب نبود و محرومیت گسترده در تمامی حوزه ها دامن گیر مردمان شهرها و روستاهای این استان شده بود. در حوزه مخابرات نیز مردم اردبیل آنچنان به تلفن ثابت دسترسی نداشتند و مانند سایر بخش ها در این حوزه نیز از کمبود امکانات زندگی از جمله تلفن در رنج و سختی بودند.

افزایش خطوط تلفن ثابت و همراه در استان

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه مخابرات گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حوزه مخابرات و زیر ساخت های ارتباطی نیز همسو با دیگر بخش ها به سرعت توسعه یافت و نقاط مختلف شهری و روستایی حتی در مناطق صعب العبور از نعمت ارتباط برخوردار شدند.

بهمن اسمعیل زاده با اشاره به اینکه تمام ۲۶ شهر استان تحت پوشش شبکه تلفن ثابت و همراه قرار دارند اظهار داشت: در مناطق روستایی نیز اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است به طوری که قبل از انقلاب فقط یک روستا خط تلفن ثابت داشت و اکنون با تلاش متخصصان این حوزه یک هزار و ۶۸۲ روستای استان دارای ارتباط و خطوط تلفن خانگی هستند.

وی افزود: هم اکنون ضریب نفوذ تلفن ثابت در شهرها ۹۹ درصد و تلفن همراه در روستاها نیز به ۳۳.۲ درصد رسیده است.

فعال بودن ۸۴ هزار خط اینترنت پرسرعت در استان اردبیل

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل با اشاره به اینکه خدمات رسانی این شرکت در بخش ها و روستاهای باقیمانده استان با جدیت در حال انجام است بیان داشت: با نصب ۱۹۵ ایستگاه GSM   روستایی و ایجاد ظرفیت ۹۵ هزار شماره علاوه بر تسهیل در روستاهای استان، امکان تحت پوشش قرار گرفتن تلفن همراه را در بخش اعظمی از روستاها فراهم ساخته است.

اسمعیل زاده تصریح کرد: در زمینه تلفن ثابت با نصب و راه اندازی نسل جدید مراکز مخابراتی مبتنی برIP(NGN/IMS)  با ظرفیت سوئیچ ۱۰۰ هزار شماره ای که ۲۵ درصد ظرفیت سوئیچ های استان را شامل می شود اقدامات توسعه ای خود را شروع کرده که امکان ارائه سرویس های به روز و جدید از جمله  FTTC و  FTTH  را فراهم کرده است.

وی از فعال بودن ۸۴ هزار و ۲۵۹ خط اینترنت پرسرعت (ADSL وVDSL) در استان خبر داد و گفت: قبل از انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب خدمات اینترنت در استان وجود نداشت که با تلاش شبانه روزی خدمت گزاران این حوزه واگذاری خط  ADSL از اواخر سال ۹۰ شروع شده و با نصب ۹۴ هزار پورت در تمامی شهرهای استان امکان واگذاریADSL  علاوه بر شهرها در ۱۷۷ بخش و روستای استان میسر شده است.

مدیر عامل شرکت مخابرات استان اردبیل ادامه داد: با توسعه زیر ساخت های تلفن همراه نیز ۴۶۶ سایتBTS   ایجاد و توسعه مرکز MSC  یک میلیون و ۷۰۰ هزار شماره، واگذاری تلفن همراه به یک میلیون و ۲۶۰ هزار  مشترک انجام یافته است.

توسعه زیرساخت های ارتباطی در مناطق روستایی و محروم

مدیر کل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان اردبیل گفت: تا سال ۱۳۵۷ جمعا پنج هزار و ۴۸ شماره تلفن بوجود آمده بود که افزایش ضریب نفوذ از ۶۱/. درصد با ۳۳.۳ درصد را نشان می دهد.

بهروز رزمی افزود: قبل از انقلاب فقط ۳۱۲ روستا در کشور خط تلفن وجود داشت که البته صرفا به معنای ایجاد خط تلفن ارتباطی بود و نه اینکه به خانه های روستایی خط تلفن داده شود.

وی با اشاره با اینکه بعد از انقلاب به ۴۸ هزار و ۹۵۰ روستا در کشور تلفن خانگی داده شد بیان داشت: تعداد روستاهای دارای ارتباط نیز به ۵۵ هزار و ۱۲۵ عدد رسید که ۱۷۶ برابر کل دستاوردهای پیش از آن در این زمینه بوده است.

مدیر کل ارتباطات و فن آوری سهم استان اردبیل در خطوط تلفن ثابت روستایی تا قبل از انقلاب را یک روستا عنوان کرد که بعد از انقلاب این رقم به یک هزار و ۶۴۹ روستا رسیده است.

رزمی تعداد دارندگان تلفن همراه در کشور را ۷۴ میلیون نفر عنوان کرد و اظهار داشت: در استان اردبیل ۱۲ میلیون و ۳۷۵ هزار و ۲۳ خط تلفن همراه وجود دارد و ضریب نفوذ تلفن همراه در استان ۷۱/۶۵ درصد است.

وی با بیان این مطلب که فناوری تلفن همراه موجب شده است تا سرویس ثابت بی سیم به روستاهای صعب العبور نیز رسانده شود، گفت: سرویسی  به نام WLL که تا سال ۱۳۹۷ دو هزار و ۲۳۲ روستا به تعداد یک میلیون و ۴۳۱ هزار و ۲۱۷ مشترک با آن به شبکه مخابراتی کشور متصل شده اند که سهم استان اردبیل ده روستا به تعداد ۱۱ هزار و ۲۲۳ مشترک است.

مدیر کل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان اردبیل اظهار داشت: اینترنت عمومی نیز از سال ۱۳۷۲ وارد کشور شد و ابتدا استفاده های دانشگاهی داشتند و از  سال ۱۳۷۴ کاربران عمومی از طریق همان خطوط تلفنی از سراسر کشور توزیع شده بود توانستند برای اولین بار  به شبکه جهانی اینترنت متصل شوند.

رزمی ادامه داد: نخستین کافی نت ایرانی در سال ۱۳۷۹ در تهران و نخستین کافی نت در استان اردبیل در سال ۱۳۸۲ راه اندازی شد.

مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات اردبیل با اشاره به اینکه استان اردبیل در ارائه خدمات اینترنت رتبه ۲۴ کشور را دارد تصریح کرد: تعداد کاربران اینترنت پرسرعت در استان ۹۶۵ هزار و ۵۶۲ مشترک است.

رزمی از تحت پوشش قرار داشتن تمام ۲۶ شهر استان به نسل سوم و چهارم تلفن همراه خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۰۰ درصد مناطق استان امکان استفاده از تلفن ثابت میسر گردیده است.

رتبه سوم استان اردبیل در توسعه شبکه ارتباطی روستایی

وی توجه به توسعه مناطق روستایی را از اولویت های برنامه های توسعه ای این اداره کل برشمرد و بیان کرد: به برکت زحمات و سرمایه گذاری های وسیع صورت گرفته امروز مردم در تمام روستاها به تلفن ثابت دسترسی دارند.

مدیر کل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان اردبیل با بیان این مطلب که استان اردبیل در توسعه شبکه های ارتباط روستایی جایگاه سوم در کشور را دارد اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و ۲۷۰ روستای استان تحت پوشش تلفن همراه قرار دارند که با برنامه ریزی های صورت گرفته این رقم تا پایان خرداد ۹۸ به یک هزار و ۳۶۰ روستا خواهد رسید.

رزمی ادامه داد: در حوزه توسعه دولت الکترونیک همچنین علاوه بر پروژه های ارتباطی، پروژه علمی ایران با نام "شعا" در استان اجرا شده که استان اردبیل از نظر پیشرفت پروژه رتبه اول را دارد و طبق این پروژه دانشگاهها، مراکز علمی و آموزشی تحت پوشش شبکه علمی کشور قرار گرفته اند.

وی در خصوص پروژه های در دست افتتاح این اداره کل نیز گفت: در چهلمین طلیعه بهار انقلاب ۳۳۵ پروژه با اعتبار بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان آماده افتتاح است که از جمله آنها می توان به راه اندازی اینترنت پرسرعت روستایی در ۵۲۸ روستا، پوشش تلفن همراه در ۸۶ روستا و راه اندازی چتر وای فای در ۵۶ نقطه گردشگری اشاره کرد.

تسخیر فضا به دست فرزندان انقلاب

اکنون در گذر از عمر چهل ساله انقلاب اسلامی متخصصان و تلاشگران عرصه مخابراتی و ارتباطی دیگر از توسعه خطوط ارتباطی و مخابراتی پا را فراتر گذاشته و در اندیشه تسخیر فضا به ساخت و پرتاب ماهواره های فضایی نیز دست زده و شگفتی دشمنان نظام از سرعت و قدرت این میزان از پیشرفت در زمینه های مختلف از جمله مخابراتی را باعث شده اند.

ماهواره "امید" که در ۱۵ بهمن سال ۸۷ به فضا پرتاب شد آغاز به واقعیت پیوستن رویایی بود که فرزندان انقلاب در سر داشتند  و تولید و پرتاب ۱۲ ماهواره بعد از امید دستاوردی مهم و ارزشمند در حوزه فضایی ارتباطات و مخابرات است که در شرایط تحریم های ناجوانمردانه معاندان انقلاب به دست آمده است.

اگر زمانی برای ساخت کوچکترین قطعه در این حوزه وابسته به دانش مستشاران و متخصصان خارجی بودیم و اکنون که برای به زانو درآوردن ملت ایران در تحریم هستیم اما در سایه تلاشهای جهاد گرانه مهندسانی از نسل انقلاب دانش تولید تخصصی ترین تجهیزات این حوزه به دست آمده و جمهوری اسلامی ایران در صنعت مخابراتی و ارتباطی در سطح جهانی و در ردیف کشورهای صاحب تکنولوژی پیشرفته قرار گرفته است.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چهل سالگی انقلاب چهل چراغ روشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی میلانی  ،شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.
وی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت : تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است. دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود : ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد. میلانی همچنین بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک را برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت خواستار شد. وی با اشاره به بر حمایت از شرکت‌های فناور  از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در حوزه مواد و ساخت و حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود. میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آنها را فراهم آورد. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد. وی افزود : ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند. میلانی همچنین بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.  

دیگر خبرها

  • مشاوران املاک فاقد پروانه در اردبیل پلمب می شوند
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد